e-Pedal i neste Nissan Leaf

Du kjører bare med én pedal i neste generasjons Nissan Leaf

Fra nå av bremser du med gasspedalen.

DEMO: Slik viser Nissan skjematisk hvordan e-pedalen virker. Akselerasjonspedalen blir bremsepedal når man letter på trykket og fører til full stopp om man slipper den. Slipper man for eksempel opp pedalen i oppoverbakke - eller nedoverbakke - stopper bilen og blir stående. Trykk på pedalen for igangkjøring igjen. Skjema: Nissan
DEMO: Slik viser Nissan skjematisk hvordan e-pedalen virker. Akselerasjonspedalen blir bremsepedal når man letter på trykket og fører til full stopp om man slipper den. Slipper man for eksempel opp pedalen i oppoverbakke - eller nedoverbakke - stopper bilen og blir stående. Trykk på pedalen for igangkjøring igjen. Skjema: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

6. september lanseres en helt ny generasjon av verdens mest solgte elbil - Nissan Leaf.

Nissan er blant bilprodusentene som er langt fremme når det gjelder å utvikle og gjøre nye assistansesystemer tilgjengelig også for biler utenfor premium-segmentene.

For eksempel var de tidlig ute med konseptet Safety Shield (sikkerhetsskjold), som vi fikk prøve en forhåndsutgave av i 2011.

Denne gang dreier det seg ikke om selvkjørende biler, men om teknologi som gjør det å kjøre selv enklere og mindre stressende.

e-Pedal

e-Pedal, kaller Nissan teknologien og idéen er at samme pedal brukes både til å akselerere og til å bremse bilen. Den japanske produsenten, som lanserte den snart utgående Leaf for godt over seks år siden, hevder at det dreier seg om en revolusjonerende teknologi som vil endre måten man kjører bil på.

Nå er det fra tidligere en kjent teknologi i elbiler at regenererings-funksjonen som gjenvinner bevegelsesenergi ved lading av batteriet under retardasjon, gir en bremseeffekt når gasspedalen slippes opp. Men Nissan tar konseptet mer enn et hakk videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer