Vannsprut med bilen kan bli dyrt

Du risikerer kjempebot

Vær obs på mye vann i veibanen den kommende uka.

Trondheim 20200415. 
Bil som kjører i stor vanndam i gate på Lade i Trondheim.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Trondheim 20200415. Bil som kjører i stor vanndam i gate på Lade i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Februar har så langt vært forholdsvis mild på Østlandet, men søndag kveld og mandag morgen lavet snøen ned i flere steder i landet. I Oslo, som lå dekket i fersk snø mandag morgen, ventes det plussgrader i store perioder den kommende uke, og når snøen smelter blir det fort veldig vått i veibanen, noe spesielt bilistene bør være obs på.

Kjører du over en vanndam og spruter på fotgjengere, kan du risikere en kjempebot. Det bekrefter politiet overfor Mitt Lillestrøm.

– Politiet kan gi bøter for forholdet, og bøtesatsene ligger på mellom 6000 og 8000 kroner, sier fagansvarlig trafikk og sjøtjeneste i Øst politidistrikt, Truls-Andrè Hjortnæs, til avisa og viser til paragraf 3 i veitrafikkloven.

Den sier at «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom, så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

Med andre ord kan politiet straffe deg dersom du spruter ned en stakkars fotgjenger mens du er ute og kjører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer