Test: Range Rover Sport P400e

Du sparer 400.000 kroner

Men den imponerer ikke.

SPARER PENGER: Hverken kraften i elmotoren eller rekkevidden på batteriet imponerer, så du slipper ikke unna bensinstasjonene med Sport 400e. Men derimot sparer man nesten en halv million i innkjøp. Foto: Rune M. Nesheim
SPARER PENGER: Hverken kraften i elmotoren eller rekkevidden på batteriet imponerer, så du slipper ikke unna bensinstasjonene med Sport 400e. Men derimot sparer man nesten en halv million i innkjøp. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Endelig har den kommet som en potensielt gjerrig ladbar hybrid på 404 hester. Med reduserte avgifter blir den 100.000 kroner billigere enn 300 hk bensin og nesten 400.000 billigere enn den seksylindrede versjonen med like mye effekt.

En aldri så liten gavepakke.

Range Rover Sport kom allerede i 2013, men ser fortsatt uforskammet bra ut. Den har en bamsete look med lite overheng foran og særegen design, nærmest uten tradisjonelle støtfanger bak.

Selv med den nye avrundede looken har Range Rover klart å beholde et slags kantete DNA fra aller første Range Rover. Den ser rett og slett feit ut og sklir godt inn i øvre samfunnslag.

Foreløpig redning

De ladbare hybridene er tvingende nødvendige for Range Rover i årene som kommer. De har bare store SUV-er, og selv om de relativt nye firesylindrede ingenium-motorene er gjerrige, blir det først når de kombineres med hybridteknikk at forbruket for alvor går ned.

Løsningen er en turbomatet firesylindret 2-liters bensinmotor på 300 hk og 400 Nm som er koblet sammen med en elmotor på 115 hk og 240 Nm. Elmotoren drives av et batteri på 13 kWt som har havnet under gulvet i bagasjerommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer