Du sparer liv og miljø

Hvis du kjøper en av disse bilene.

Publisert
Sist oppdatert

Et av de største forsikringsselskapene i Sverige, Folksam, har vurdert 172 biler med hensyn til sikkerhet og miljø. 14 biler kom gjennom nåløyet, hvorav seks stykker er vurdert som miljøbiler etter europeisk standard.

- Om alle valgte ny bil fra vår liste, ville minst 30 liv spares og 400 personer ville slippe invalidiserende skader hvert år (i Sverige, red.anm.), skriver forsikringsselskapet på sine nettsider.

Bør SUV'er forbys? Si din mening her.

Bruker mindre drivstoff

Som kriterier for sikkerhet, krevde testen at bilen skulle ha minimum fem stjerner på EuroNCAPs krasjtest, eller minimum middels på selskapets egen sikkerhetstest. Deretter skal de ha bra eller middels beskyttelse mot whiplash i følge tester av International Insurance Whiplash Prevention Group eller i tester av selskapet selv. Og til sist skal bilen være utrustet med et antisladdsystem, og veie maks 1.900 kilo.

Les også: EuroNCAP: De sikreste og de farligste bilene

Både bensin og dieselbiler er representert, og biltypene er rangert i småbiler, mindre familiebiler, familiebiler, større familiebiler, mindre minibusser og større minibusser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer