Skifte til vinterhjul

Du vil ikke risikere at hjulet faller av

Slurv med etterstrammingen kan gi deg trøbbel.

HUSK ETTERSTRAMMING: For å unngå trøbbel på grunn av løse hjulbolter, anbefales man å etterstramme disse etter noen mil. Foto: NTB Scanpix
HUSK ETTERSTRAMMING: For å unngå trøbbel på grunn av løse hjulbolter, anbefales man å etterstramme disse etter noen mil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ganger i året rundt den tiden når man skifter hjul, hører man gjerne om noen som har mistet et hjul mens de kjører. 15. oktober kunne eksempelvis fortelle om en bil som mistet et hjul og dermed skapte køer i Eidsvåg.

Vil du unngå å havne i samme situasjon, er det spesielt én ting som er viktig å passe på.

Flere redninger

Rundt 40 prosent av oss skifter hjul på bilen selv. Uansett om det er du som har stått for hjulskiftet eller et verksted, bør du sørge for å etterstramme hjulboltene etter noen uker. Hvis ikke kan du fort havne i statistikkene.

- Erfaringsmessig vet vi at det er en merkbar økning i redninger der folk har mistet et hjul de første ukene etter hjulskift. Det skjer både vår og høst, forteller Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF til Dinside.

Også ifølge Falck øker antallet redninger i november grunnet hjul som er falt av. Deres tall fra 2017 viser at i august, september og oktober i fjor var henholdsvis 16, 14 og 15 redninger på grunn av hjul som har falt av. I november var antallet 35, mens i desember var tallet tilbake på 19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer