Duell: BMW i3 mot Nissan Leaf

BMW har satt i gang en elektrisk stor-offensiv. Først ut er i3, som går rett i strupen på norgesfavoritten Nissan Leaf. Hvilken vil vinne elbil-slaget?

ANSIKT TIL ANSIKT: Veteranen Nissan Leaf (til venstre) i duell med nykomlingen BMW i3. Foto: JAMIESON POTHECARY
ANSIKT TIL ANSIKT: Veteranen Nissan Leaf (til venstre) i duell med nykomlingen BMW i3. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf hadde inntil nylig bortimot monopol på elbil-salget i Norge. Takket være gode kjøreegenskaper, akseptabel rekkevidde og praktiske løsninger ble den en kjempesuksess både her i Norge og i andre elbil-vennlige land. Den eneste elbilen som foreløpig har gitt i det minste litt konkurranse er Tesla Model S

Men i dag er det annerledes. Nå må Leaf konkurrere mot en armada av smarte og gjennomførte elektriske personbiler, inkludert BMWs nye elektriske våpen - i3, som i tillegg skal være en bil i den såkalte premiumklassen.

Dessverre har BMW i den senere tid meldt om lange leveringstider, noe vi både håper og regner med de får en ordning på. I tillegg har de fått fire stjerner fra Euro NCAP etter kollisjonstester, tester der alt annet enn fem stjerner er uakseptabelt. Også her forventer vi BMW vil foreta de nødvendige endringene som skal til.

Se mer av BMW i3 utvendig:

El-motor og kjøreegenskaper:

BMW i3 er starten på en ny tid, og den er en trendsetter. Med denne er du til enhver tid «på nett», og da ikke bare i ordets rette forstand. Motoren yter 170 hestekrefter og har et dreiemoment på 250 Nm. Momentet er tilgjengelig fra første sekund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer