Duell: BMW X1 mot VW Tiguan?

I jakten på en ny SUV-favoritt er det umulig å ikke se nærmere på BMWs X1 og VWs Tiguan. Hvem kommer seirende ut av duellen?

DUELL: Det er knyttet stor spenning til testen når vi legger ut på tur. Har BMW utbedret nok til å gå av med seieren?  Foto: ESPEN STENSRUD
DUELL: Det er knyttet stor spenning til testen når vi legger ut på tur. Har BMW utbedret nok til å gå av med seieren? Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å velge SUV til familien er ikke bare lett. Trenger vi firehjulstrekker? Hvor mye plass trenger vi de neste fire årene, og hvor mye vil vi legge i bilen i forhold til utstyr?

Vi har tatt en nærmere titt på to av bilene mange kommer til å velge som sin familiebil de neste årene: BMW X1 og Volkswagen Tiguan. Hvem kommer best ut av vår duell?

I forkant hadde vi troen på at Tiguan skulle ta det allerede på startsstreken, men her skulle det vise seg å bli kamp hele veien inn.

BMW X1

BMWs minste SUV kom i ny drakt på tampen av fjoråret. Endringene er store. Nå er den i utgangspunktet en forhjulstrekker.

Det var tilbake i 2009 at BMWs SUV-mani kulminerte i lillebror til X3 – nemlig X1. Den ble sist høst avløst av en ny og noe høyere X1. Nykommeren er likevel nærmere landjorda enn sine høyreiste søsken-modeller.

For der storebrødrene rager opptil 176 centimeter over bakken og har bakkeklaring på inntil 21 centimeter, er X1 snaut 160 centimeter høy og har 18,3 centimeter luft under bilen.

Designet er umiskjennelig BMW. Grillen har vokst et hakk, fronten er blitt noe buttere, linjene er blitt mer moderne og slektskapet med de andre X-modellene er nå enda tydeligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer