DUELL: C 230 K møter V50 T5

Omtrent en halv million koster det å ha rundt 200 hestekrefter i denne klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Den helt ferske Volvo V50 har tatt et langt steg mot prestisjeklassen, sammen med XC90 er den blant de Volvoene som trives best sammen med konkurrenter fra Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Vi har kjørt toppmodellen V50 T5 mot ett spennende motoralternativ fra Mercedes-Benz, en 1,8-liter med kompressor som er sterk hele veien og yter 192 hestekrefter på topp. Det som kanskje tydeligst fortsatt skiller Volvo og Mercedes-Benz er at T5 er toppmodellen hos Volvo mens C-klasse kan leveres med fire motoralternativer som er dyrere enn C 230 K.

C-klasse billigst

C-klasse er den billigste av disse to bilene med en startpris på 466.900 kroner med manuelt gir og 491.270 med automatgir. En V50 må du ut med 498.900 kroner for med manuelt gir, og versjonen med automatgir koster 517.900 kroner.

Begge bilene stiger fort i pris med ekstrautstyrslisten i hånden. Regn med minst 30.000 kroner som et absolutt minimum, og ikke bli alt for overrasket hvis ønskelisten ender på godt over 100.000 kroner.

Turbo vs kompressor

Mercedes-Benz har tatt et modig valg ved å velge kompressor fremfor turbo. Kompressormotorene er mer kompliserte og dyrere enn turbomotorene, men sluttresultatet er ofte bedre med mindre variasjon i effektleveransene og triveligere motorkarakteristikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer