DUELL: De råeste folke-SUVene

Store folke-SUVer som Honda CR-V og Nissan X-Trail gir deg mye bil for pengene. Turbo-utgavene av Mitsubishi Outlander og Subaru Forester gir deg enda mer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uten grunn at folke-SUVene vinner stadig flere tilhengere verden over, Norge inkludert. Moderne SUVer som Honda CR-V og Nissan X-Trail leverer nemlig mye bil for pengene. Ikke bare blir man eier av en bil med firehjulsdrift, høy bakkeklaring, god fremkommelighet og tøff utstråling. I tillegg får man bakseteplass og lasterom som kan måle seg med det vi finner i store stasjonsvogner.

Fra 340.000 kroner

Med et så positivt utgangspunkt skulle man kanskje tro at disse bilene er svært dyre. Men det er de faktisk ikke. De fleste folke-SUVene, CR-V og X-Trail inkludert, starter på rundt 340.000 kroner. Denne prisen gir deg vanligvis fine 2,0-liters motorer, stereoanlegg, klimaanlegg, fjernbetjent sentrallås og elektriske vindusheiser rund baut. Med andre ord; kraftige motorer og et helt greit utstyrsnivå.

Samme prisklasse

Det betyr at SUVene ikke er spesielt mye dyrere enn de ordinære, forhjulsdrevne stasjonsvognene. Norges mest populære stasjonsvogn, Toyota Avensis, koster for eksempel 340.000 kroner med 2,0-liters motor og utstyrsnivå Sol. Og skal du ha 2,0-liters motor må du gi 322.000 kroner for erke-konkurrenten Volkswagen Passat i Highline-utførelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.