DUELL: Diesel-oppgjør mellom Toyota RAV4 og Honda CR-V

Dette er en tvekamp mellom referansenavnene i kompakt-SUV-kategorien, mellom den etablerte referansen CR-V og den totalfornyede RAV4.

Publisert
Sist oppdatert

Tross sin relativt høye pris var Honda CR-V DinSides valg i "folke-SUV"-segmentet fra den dukket opp i nåværende drakt for fire år siden, en posisjon den bekreftet for godt og vel et år siden da den kom i dieselversjon. I løpet av det siste året har ting begynt å røre på seg, først med Suzukis nye Grand Vitara som en ny stjerne i segmentet, dernest med generasjon nummer tre av bestselgeren RAV4 - også den nå utstyrt med en høyaktuell dieselmotor. Vi ville finne ut om den aldrende CR-V var i stand til å forsvare sin posisjon.

Sterke og nyttige

Det har lenge vært en tendens i Europa at dieselmotoriserte biler har tatt en stadig økende del av markedet, og i en del land er nå dieselandelen dominerende. Tendensen kom mye senere til Norge, men til gjengjeld mye mer brutalt, som for å ta igjen tapt tid. I segmentet vi tar for oss her har sterke dieselmotorer mye for seg, og kombinasjonen firehjulsdrift og diesel er en vinnerformel i dagens norske bilmarked. Problemet når det gjelder SUVene har vært mangel på attraktive produkter. Først for to år siden slo Nissan i bordet med en flott 136-hesters dieselmotor i sin X-Trail, og den ble etterfulgt av ...nettopp dagens forsvarer, CR-V med sin 140-hester for et drøyt år siden. Feltet begynner imidlertid å tetne til med stadig flere kompakt-SUVer utstyrt med sterke dieselmotorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer