DUELL: Fabia møter Micra

Mange ønsker å være bilens første eier, og frykter fallgruvene på bruktbilmarkedet. Skoda Fabia og Nissan Micra er nybil til rundt 150.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert
DUELL: Fabia møter Micra


Småbilklassen har flere fortrinn, enkel parkering og lave kostnader er vel de fremste. Også komforten er blitt bedre i denne bilklassen, det er ikke noe problem å legge ut på langtur i en ny småbil.

Billigste

Våre duellanter er de billigste utgavene med de minste motorene. Til tross for det er utstyr som klimaanlegg og fire kollisjonsputer på plass. Den store besparelsen ligger i motorene. Både Fabia og Micra går kraftig opp i pris med større motorer under panseret. Rundt 20.000 kroner sparer du ved å nøye deg med rundt 60 hestekrefter.

Plutselig gammel

Parkert ved siden av hverandre ser Fabia gammelmodig ut, og inntrykket forsterkes når du setter deg bak rattet. Tsjekkeren føles svært konservativ sammenliknet med den friskt designete japaneren.

Førsteinntrykket går klart i favør Micra, men når vi tester biler er det også andre ting som er avgjørende. Motor og kjøreegenskaper for eksempel, og det kan du lese mer om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer