DUELL: Folkebil til 200.000 med trekk på alle fire

En stasjonsvogn med firehjulstrekk og prislapp under 200.000 kroner markedsføres som den norske Folkebilen. Og hva kan være mer ideelt enn nettopp denne kombinasjonen? Men det finnes en utfordrer som kanskje matcher.

Publisert

På holkeføre skal det norske folk ferdes. Til hytta. Med ferielast og unger i baksetet. Hva kan da være mer ideelt enn en fleksibel stasjonsvogn med firehjulstrekk?

Med firmabilordning kan grensene tøyes til 250.000 kroner eller mer, og da er utvalget av aktuelle biler stort. Men for en normal familie, er det sjelden aktuelt å tøye strikken lengre enn til 200.000 kroner. Og joda - de kan kjøpe seg en stasjonsvogn med firehjulstrekk for nettopp denne summen.

Fler enn en

Med aggressiv og aktiv makredsføring har Suzuki Baleno allerede blitt omdøpt til "Folkebilen" på folkemunne. En genial markedsføringside, naturligvis, men bortsett fra det er det ikke mye hold i påstanden. For selv om Baleno er den mest solgte firehjulsdrevne stasjonsvognen på markedet, har den et stykke igjen før den kan konkurrere i volum med biler som Toyota Corolla, VW Golf, Opel Astra og så videre og så videre. Et langt stykke igjen, faktisk.

Og dessuten. Det finnes en bil til som tilfredsstiller kriteriene om stasjonsvogn med firehjulstrekk og prislapp under 200.000 kroner, nemlig Subaru Impreza 1.6 Sportswagon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer