DUELL: Fullstendig overkjøring

Sjeldent har det vært like lett å avsi dommen etter en bilduell: Nye Volkswagen Golf er rett og slett en i en helt annen divisjon enn Toyotas Auris.

DUELL: Fullstendig overkjøring
Publisert
Sist oppdatert

Vi er ofte spente i forkant av dueller og stortester. Hvor jevne er kandidatene? Vil vi klare å avsløre hvilken bilmodell som er det beste kjøpet?

Vi skal innrømme at vi ikke var like spente denne gangen. Vi visste nemlig fra tidligere tester at Toyota Auris, som har vært på markedet siden våren 2007, er blant de svakeste modellene Toyota har utviklet dette tiåret. Samtidig visste vi at nye Volkswagen Golf er en enda bedre bil enn sin forgjenger - som av oss gjennom sin levetid ble regnet som klassens beste bil. Det var derfor rimelig opplagt hvem som kom til å vinne dagens duell. Likevel - at seieren skulle bli så overlegen som det den faktisk ble - det hadde vi ikke trodd.

Superpopulære kompaktbiler

Nå lurer du sikkert på hvorfor vi i det hele tatt har giddet å bruke tid og krefter på å teste disse to kandidatene mot hverandre. Svaret er enkelt - disse to bilmodellene er Norges mest populære kompaktbiler. I 2008 ble det faktisk solgt mer enn 5.000 eksemplarer av Volkswagen Golf (inkludert Golf stasjonsvogn og Golf Plus), noe som ga den en markedsandel på utrolige 4,6 prosent og sørget for at Golf ble Norges mest solgte bilmodell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer