DUELL: Hyundai slår Toyota

De er små, men likevel ganske romslige. Nykommerne Toyota Verso-S og Hyundai ix20 er direkte konkurrenter, og vi har sammenlignet.

Både Verso-S og ix20 gir deg mer plass enn en vanlig småbil, men ix20 er klart størst Foto: Fred Magne Skillebæk
Både Verso-S og ix20 gir deg mer plass enn en vanlig småbil, men ix20 er klart størst Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har lenge hatt et svært solid navn over hele bilverdenen, ikke minst her i Norge. Hyundai låter kanskje ikke like bra i manges ører, men de er definitivt på oppadgående kurs og utgjør en alvorlig trussel for selv de største produsentene.

Produktmessig har det skjedd en vesentlig forbedring bare de aller siste årene, og den holder fortsatt på. Det er derfor spennende å se hvordan ix20 kan stå seg mot Verso-S, i et voksende marked av fleksible og høybygde småbiler.

Test av SUVen ix35.

Ix20 større

Begge bilene ble lansert i fjor høst og har rukket å være en liten stund på det norske markedet. Utvendig er det tydelig at disse tilhører samme klasse. Begge er de ganske korte og litt høyreiste. Men Hyundaien er litt større i de fleste retninger. Her vinner ix20 med 410 mot 399 centimeter i lengden og 177 mot 170 i bredden. I høyden er de i praksis like med 160 centimeter. Akselavstanden er 262 centimeter for ix20 og 255 for Verso-S.

Pris

Prismessig ligger de forholdsvis likt. Startprisen for ix20 er litt lavere med 190.000 kroner mot 203.000 kroner for Verso-S. Da snakker vi bensinmotorer på henholdsvis 1,4 og 1,3 (1,33) liter med 90 og 99 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer