DUELL: Lexus IS 200 møter BMW 320

Mellomklassen har ikke lenger spennende og underholdene biler som er morsomme å kjøre. De var det før, men er det ikke lenger. Omtrent dette var Lexus sitt budskap da de lanserte IS 200 på vårparten i år, og underforstått -- dette har Lexus rettet på nå.

Publisert

Og de sier det også rimelig konkret; den direkte utfordreren er BMW 320. Og det er ikke småtterier for en japansk bilprodusent å hevde at de er i stand til å matche -- og overgå -- 3-serien. At japanerne har teknologien er i og for seg greit nok, men har de design, finish og kultur nok til å matche tunge tyskere?

Og når Lexus fyller våre ører med store ord, ble vi simpelthen nødt til å sjekke om deres påstander stemte...

I fem deler...

Vår sammenligningstest er bygget opp i ulike seksjoner, som gjøre det mulig for deg å klikke frem akkurat de opplysningene du ønsker å finne. Først og fremst denne sammenligningstesten, der vi ser på de to duellantenes motor, drivlinje og oppførsel på veien. Mer om dette finner du under lenken "Motor og kjøreegenskaper".

Dernest finner du et kapittel om bilenes komfort- og plassforhold under lenken "Plass og komfort", der vi ser nærmere på plassforhold i forsete, baksete og bagasjerom, og ikke minst på fjæringskomfort, lydnivå og lignende. Lenken "Pris, utstyr og ytelser" bringer deg til en tabell som direkte sammenligner priser, tekniske data og utstyrsspesifikasjoner på de to bilene. Til slutt runder vi av duellen med "Oppsummering og konklusjon" -- der du finner et svar på hvilken av de to bilene vi mener er best...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer