DUELL: Mercedes-Benz ML 270 CDI møter Toyota Land Cruiser

M-klasse er en gjenganger i våre dueller, og nye Land Cruiser ber om å bli sammenlignet med en erfaren luksus-SUV.

Publisert
Sist oppdatert

Da Toyota lanserte nye Land Cruiser i høst ble det lagt vekt på at biler som M-klasse og BMW X5 helt klart var malen med hensyn kjøreegenskaper og komfort. I tillegg skulle den levere terrengegenskaper i særklasse.

Gammel og ung

Dagens M-klasse begynner å nærme seg slutten av livssyklusen. Få biler har vært gjennom større endringer i løpet av livet en M-klasse, og forskjellen bak rattet i dagens utgave kontra utgaver fra 1997 er stor.

Toyota Land Cruiser dukket opp første gang 1951, forrige generasjon kom i 1996. Dagens modell har flyttet Land Cruiser fra klassen for røffe, store firehjulstrekker opp i luksus-SUV-klassen.

Tro mot rammen

Både M-klasse og Land Cruiser bygges på en separat ramme. Fordelene er ekstra stivhet, ulempene er vibrasjoner og støy. SUVer som BMW X5 og Volvo XC90 har selvbærende karosserier.

Et annet terrengpluss for M-klasse og Land Cruiser er at girkassene er utstyrt med en lavgir-serie. Det er nesten en nødvendighet for kjøring i vanskelig terreng.

Kun Land Cruiser på grønt

Etter endringene i reglene for varebil klasse ll er det ikke lenger mulig å få M-klasse på grønne skilter. Med nye Land Cruiser har du fortsatt den muligheten, og på VX-utgaven sparer du 237.700 kroner på å kjøre toseter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer