DUELL: Nye Toyota Avensis mot VW Passat

Det er ikke ofte vi gjennomfører en duell så jevn som denne. Nye Avensis byr Passat på knallhard kamp.

DUELL: Nye Toyota Avensis mot VW Passat
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Avensis og Volkswagen Passat er to svært kjente biler her til lands. De selger meget godt og ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass på salgsstatistikken så langt i 2009. Avensis er helt ny, mens Passat begynner å trekke litt på årene, selv om den kom ikke lengre tilbake enn i 2005. Men fornyelsestakten i denne klassen har vært høy siden den gang, og Passat er eldre enn de fleste av konkurrentene i mellomklassen. Ikke desto mindre har den gjort det godt i våre tester og kom nylig på en andreplass i vår trippeltest med de den gangen tre beste bilene i klassen.

Derfor passer det godt å sette nye Avensis opp mot Passat. Vi var positive til Avensis da vi prøvekjørte den i Italia helt på tampen av fjoråret. Det var derfor ikke med lite spenning vi satt oss inn i Avensis og kjørte de første milene på norske veier.

At Toyota tapte grundig for Volkswagen i vår nylig gjennomførte duell mellom Auris og Golf, setter en liten ekstra spiss på dette oppgjøret. Vil Toyota klare å slå tilbake?

Avensis billigere

Vi har testet bilene med dieselmotorer på 2,0 liter. Toyota-motoren yter 126 hester og 310 newtonmeter, mens 2,0-literen i Passat er litt sterkere med 140 hester og 320 newtonmeter. Dette gjenspeiles også i prisen på våre testbiler. Startprisen på de relativt velutstyrte bilene vi kjørte er 346.000 kroner for Avensis 2.0 D-4D Executive og 373.000 kroner for Passat 2.0 TDI Highline. Vår test-Passat var i tillegg utstyrt med dobbelkløtsjkassen DSG, som øker prisen til 393.000 kroner. Frakt- og leveringskostnader kommer i tillegg til prisene oppgitt her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer