DUELL: Subaru Justy vs Suzuki Ignis

Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis plasserer seg i en relativt ny bilklasse - mini-SUVene. Vi hadde det gøy med de to rimelige småtassene.

Publisert
Sist oppdatert
DUELL: Subaru Justy vs Suzuki Ignis


Til tross for at de selges under to ulike navn, er Opel Agila og Suzuki Wagon R egentlig samme bil. Det samme gjelder flerbruksbilene Ford Galaxy, Seat Alhambra og Volkswagen Sharan. Nykommerne Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV er enda to eksempler på at konkurrerende bilprodusenter har bestemt seg for å selge én og samme bil under to navn.

Ja, Justy/Ignis er et ganske ekstremt eksempel på tett samarbeid. De to bilene er nemlig usedvanlig like. Bortsett fra at Justy har litt større tåkelys og litt mer lakk på fremre støtfanger, er det kun logoene i grillen og på rattet som skiller de to bilene.

Ikke ordinære småbiler

De to nykommerne er 377 centimeter lange og 160 centimeter brede, noe som i utgangspunktet skulle bety at bilene plasserer seg naturlig i småbilklassen. Men Justy og Ignis er ikke ordinære småbiler - de er noe mer.

For det første er de 160 centimeter høye og ruver dermed mer i landskapet enn vanlige småbiler. Men det som er enda viktigere, er at de to bilene har designelementer som trekker tankene mot høye firehjulstrekkere som Toyota RAV4 og Honda CR-V. Legg for eksempel merke til profilen som strekker seg gjennom dørene og som svinger opp når den nærmer seg bakhjulet. Og den store avstanden mellom toppen av hjulbuene og vinduslinjen. Høy bakkeklaring (17 cm), høye støtfangerne, takskinner og høytsittende baklys er også elementer som er mer typiske for en SUV (Sport Utility Vehicle) enn en småbil.

God fremkommelighet

DUELL: Subaru Justy vs Suzuki Ignis


Det fine med Justy og Ignis er at de ikke bare ser ut som firehjulstrekkere - de er det også. Firehjulsdriften sørger sammen med den høye bakkeklaringen for at Justy og Ignis tar seg frem på veier av langt dårligere kvalitet enn det du kan håpe på med en ordinær småbil. Samtidig er faren for å bli stående fast i glatte vinterbakker kraftig redusert.

Vi lot oss begeistre over de to småtassene, som begge koster 199.900 kroner. Bakgrunnen for vår begeistring kan du lese mer om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer