DUELL: Subaru Justy vs Suzuki Ignis

Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis plasserer seg i en relativt ny bilklasse - mini-SUVene. Vi hadde det gøy med de to rimelige småtassene.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at de selges under to ulike navn, er Opel Agila og Suzuki Wagon R egentlig samme bil. Det samme gjelder flerbruksbilene Ford Galaxy, Seat Alhambra og Volkswagen Sharan. Nykommerne Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV er enda to eksempler på at konkurrerende bilprodusenter har bestemt seg for å selge én og samme bil under to navn.

Ja, Justy/Ignis er et ganske ekstremt eksempel på tett samarbeid. De to bilene er nemlig usedvanlig like. Bortsett fra at Justy har litt større tåkelys og litt mer lakk på fremre støtfanger, er det kun logoene i grillen og på rattet som skiller de to bilene.

Ikke ordinære småbiler

De to nykommerne er 377 centimeter lange og 160 centimeter brede, noe som i utgangspunktet skulle bety at bilene plasserer seg naturlig i småbilklassen. Men Justy og Ignis er ikke ordinære småbiler - de er noe mer.

For det første er de 160 centimeter høye og ruver dermed mer i landskapet enn vanlige småbiler. Men det som er enda viktigere, er at de to bilene har designelementer som trekker tankene mot høye firehjulstrekkere som Toyota RAV4 og Honda CR-V. Legg for eksempel merke til profilen som strekker seg gjennom dørene og som svinger opp når den nærmer seg bakhjulet. Og den store avstanden mellom toppen av hjulbuene og vinduslinjen. Høy bakkeklaring (17 cm), høye støtfangerne, takskinner og høytsittende baklys er også elementer som er mer typiske for en SUV (Sport Utility Vehicle) enn en småbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer