DUELL: Toyota Yaris mot nye Honda Jazz

Yaris og Jazz er to fornuftige og rimelige småbiler. Vi har sjekket hvilken som er best, populære Yaris eller romslige Jazz.

ALLE FOTO: Cato Steinsvåg
ALLE FOTO: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbilklassen har tradisjonelt ikke vært veldig populær her i Norge, og Toyota Yaris er klassens salgsvinner hittil i år med en niendeplass på registreringsstatistikken for nye biler. Andre generasjon Yaris kom i 2006 og ved inngangen til 2009 fikk den en lett oppdatering med blant annet en ny bensinmotor på 1,33 liter, kombinert med en sekstrinns manuell girkasse og automatisk start-stopp-teknologi.

Jazz er også inne i sin andre generasjon. Dagens utgave kom til Norge rundt årsskiftet. Dette blir vår første erfaring med denne utgaven. Oppskriften er imidlertid den samme som for forgjengeren; mye plass og fleksibilitet kombinert med forholdsvis små bensinmotorer og dertil priser.

Svært like

Testbilene var utstyrt med uvanlig sammenlignbare motorer. Begge måler ganske nøyaktig 1,33 liter, selv om Honda kaller sin for en 1,4-liter. Det gjør de ganske nøyaktig like raske, og ganske nøyaktig like dyre. Yaris 1.33 Sol+ koster 212.000 kroner og Honda Jazz 1.4 Comfort koster 210.000 kroner. Dermed burde sammenligninsgrunnlaget i denne duellen være tilstrekkelig.

Godt under fire meter

Jazz er riktignok litt lengre med sine 390 centimeter mot Yaris’ 378. Men Yaris er kjent for sin gode plassutnyttelse og står ikke tilbake for mange langt større småbiler. Også Jazz er litt kortere enn mange av konkurrentene, men har i likhet med Yaris kompensert for dette ved å bygge mer i høyden enn det som er typisk for en tradisjonell småbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.