Dundrer fra Porsche

Vi har vært på den ultra-moderne Paul Ricard-banen utenfor Marseille og tatt noen heftige runder med en Corvette i storslag.

Publisert
Sist oppdatert

LE CASTELLET (DinSide Motor): Sjette generasjon Corvette, eller C6, ble lansert i 2004 og feirer snart sin fireårsdag.

I den anledning har bilen fått en vitamininnsprøytning. Samtidig kjører General Motors i Europa en produktoffensiv hvor listen legges høyere, også for sportsbilen Corvette C6, som klart posisjoneres som en konkurrent til Porsche 911.

Det dreier seg da også om to ikoner i sportsbilverdenen, om enn med ganske forskjellig utgangspunkt, bakgrunn og følgeskare.

Se bildespesial

Mer krefter og fart

Eksteriørmessig skiller ikke 2008-modellen seg fra tidligere års C6. Det er under skallet at oppgraderingen har funnet sted, og det er særlig drivlinjen som har fått gjennomgå selv om det fortsatt dreier seg om en god, gammel V8-motor med to ventiler per sylinder og sentralt plassert kamaksel. "Small Block"- motoren på 6,2 liter, ved navn LS3, yter nå maksimalt 437 hestekrefter (opp fra 404), og har et dreiemomment på 586 newtonmeter mot tidligere 546.

Karakter

Dette er tilstrekkelig til at man merker at bilens karakter er blitt ytterligere forsterket. Dette understrekes av den maskuline og kraftfulle motorlyden som ved berøring av gasspedalen uttrykker en latent råskap med sin typiske lavfrekvente og lett metalliske V8-rumling. Ved kontant gasspådrag blir rumlingen til et brøl som uvilkårlig får det til å gå kaldt nedover ryggen på selv relativt blaserte biljournalister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer