Dynamisk prestisje-kabriolet fra Renault

Finesse og dynamikk preger denne konseptbilen som viser hvordan Renault kunne tenke seg den fremtidige moderne klassiker i åpen utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Laguna fikk ansiktsløftning ifjor, og i år har det vært Espace/Grand Espace, Mégane, Scénic og Vel Satis som er blitt oppdatert. Dermed er alle Renault-modellene unntatt småbilene, over middagshøyden og det er på tide med en vitamininnsprøytning for Renault-merket. Her kommer det én, i form av en uvanlig elegant cabriolet, som skal vises som konsept på Paris-utstillingen i slutten av september.

Moderne klassisk

En såpass vellykket design hadde kanskje fortjent å assosieres med et mer velklingende navn enn... Nepta. For med sine flytende, lett retro-aktige linjer er bilen utvilsomt grasiøs i formspråket. Fronten er, som Renault uttrykker det, enkel men uttrykksfull. Linjene er flytende elegante og Nepta er lang: fem meter fra snute til ende. Bilen skal fremstå som moderne men på samme tid som et ekko av bildesignens gullalder - selv om det riktignok hersker en del uenighet om akkurat når det var... Vingedørene åpenbarer både kabinen og motorrommet og gir adgang til både forsetene og baksetene - for bilen kan skilte med fire sitteplasser.

Kommende teknologi

Måkevinger kan ikke akkurat kalles fremtidens teknologi, men er iøynefallende. Og Nepta skal nettopp tjene som blikkfang for et merke som trenger mer oppmerksomhet for tiden. Mer tidsmessig er diodebaserte frontlykter som benytter seg av elektronisk kontrollerte krystaller og tilpasser seg lysforholdene. De lyser selvfølgelig i den retningen rattet dreies. En multimedia-kontrollsentral hører med, DVD-skjermer like så. Setene kan ikke justeres - det kan derimot ratt, betjeningsorganer og pedaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer