Dyr moms på brukt båt

Skal du importere båt til Norge må du betale moms, ny båt eller ikke.

Ved import av båt kan du få refundert momsen du betalte i kjøperlandet. Dermed går summen av hva du får igjen og hva du må betale i moms ved innførsel stort sett opp i opp. Men hva om du ikke betalte moms i kjøperlandet?

Brukt og dyrt

Som alt annet: Brukt er billigere enn nytt. Også i utlandet. Kanskje finner du selve drømmebåten din som bruktobjekt i et utenlandsk magasin. Og prisen? Til å le av! Med andre ord et røverkjøp. Eller?

Kanskje latteren forstummes når tolldeklarasjons endelig er utfylt. For i tillegg til eventuelle avgifter krever også staten 23% i moms. Smilet faller mens totalprisen stiger.

Momsrefusjon

Hadde drømmebåten din vært et nytt objekt hadde situasjonen sett lysere ut. Da kunne du sendt en kopi av tolldeklarasjonen til kjøpmannen som solgte deg båten. Sammen med et krav om refusjon av momsen han tidligere innkasserte (avtal dette alltid med selger først).

Salg av brukte båter er i de fleste land unndratt momsplikten. Derfor blir det heller ikke snakk om noen momsrefusjon ved utførsel. Allikevel skal den norske staten ha sitt ved innførsel til Norge, på brukt som på nytt. Hvis du ikke har dette i bakhodet kan du altså få deg en ubehagelig overraskelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer