Moms på elbiler

Dyre elbiler blir dyrere

Ny regjering levner liten tvil i Hurdalsplattformen.

BLIR MOMSBELAGT: Neste år ser det ut til at Tesla Model X blir rundt 100.000 kroner dyrere når den nye regjeringen innfører moms på dyre elbiler. Foto: Jamieson Pothecary
BLIR MOMSBELAGT: Neste år ser det ut til at Tesla Model X blir rundt 100.000 kroner dyrere når den nye regjeringen innfører moms på dyre elbiler. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Sørge for en rettferdig klimapolitikk ved at det betales merverdiavgift på beløpet over 600 000 kroner ved kjøp av nye elbiler.

Slik lyder ett av svært mange punkter i «Hurdalsplattformen» fra Ap og Sp, som skal legge føring for regjeringens politikk de neste fire årene.

Dermed kan det allerede fra 1. januar bli innført moms på elbiler som koster mer enn 600 000 kroner, slik Dinside skrev om i august.

En slik momsordning var noe også SV hadde i sitt partiprogram, og vil nok neppe møte motbør når de forhandlingene starter.

Ikke på hele beløpet

Verdt å merke seg er at ordningen omhandler den delen av beløpet som overstiger 600 000 kroner.

Med andre ord – om en bil koster 610 000 kroner, blir det bare moms på de 10 000 overskytende kronene, altså 2500 kroner ekstra, og ikke på hele prisen for bilen.

På enkelte modeller som koster godt over 600 000 kroner vil imidlertid dette merkes godt på prisen.

I tabellen under har vi listet opp noen av de dyrere modellene og hva de vil koste etter at den nye momsregelen innføres. Prisene er hentet fra Opplysningskontoret for veitrafikk (OFV):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.