Tragisk historie

Dyre Ferrarier står og råtner

Uheldige omstendigheter førte til at 13 Ferrarier - og et par Rolls-Royce - ble parkert og glemt på et jorde utenfor Texas i USA.

TRIST SYN: På et jorde i Texas sto denne samlingen med biler fra Ferrari og ble ødelagt. Det var et trist syn for Ferrari-entusiast Paul Cox som fikk i oppdrag å forsøke å få bilene på veien igjen. Foto: Paul Cox/Silodrome
TRIST SYN: På et jorde i Texas sto denne samlingen med biler fra Ferrari og ble ødelagt. Det var et trist syn for Ferrari-entusiast Paul Cox som fikk i oppdrag å forsøke å få bilene på veien igjen. Foto: Paul Cox/Silodrome Vis mer
Publisert

Det er sjelden man ser noe slik som dette: 13 biler fra sportsbilmerket Ferrari og et par fra luksusprodusenten Rolls-Royce står parkert, glemt og delvis nedgrodd på et jorde, som om de skulle vært utrangerte og usalgbare dieselbiler fra Volkswagen (trykk på bildelenken litt nedenfor, så skjønner du hva vi mener).

Forklaringen på hvordan det kunne skje er både trist og tragisk, ifølge historien og bildene som blant annet er vist og fortalt i nettmagasinet Silodrome.

Bilene tilhørte en advokat som hadde gjort sine saker ganske så bra. Han samlet på biler. Det startet med amerikanske Chevrolet Corvette, før han etterhvert fikk øynene opp for eksotiske, europeiske biler fra Porsche, Lotus og Lamborghini.

Og etter at han begynte å samle på Ferrari, så han seg aldri tilbake ...

TI MILLIONER: Eksperter har beregnet verdien av bilene til én million dollar. Det tilsvarer mye mer på det norske markedet. Foto: Paul Cox
TI MILLIONER: Eksperter har beregnet verdien av bilene til én million dollar. Det tilsvarer mye mer på det norske markedet. Foto: Paul Cox Vis mer

Verdi 10 millioner

Til slutt satt han med en samling på 13 biler fra den berømte sportsbil-fabrikken i Maranello; inkludert én Ferrari Testarossa, én Ferrari 308 Quattrovalvole, én Ferrari 400i, to Ferrari 328 og tre Ferrari 348.

For sju år siden ble imidlertid eieren diagnostisert med en alvorlig sykdom. Før han startet på behandlingen for å bli frisk, ordnet han det slik at bilene ble plassert på et sikkert lager.

Tragisk nok ble helsetilstanden bare verre, og eieren maktet etterhvert ikke å betale leie for lageret. Dermed ble bilene plassert ute på et jorde.

Etter at han døde, ble bilene stående ute i sol og sterk varme, hvor de fikk store skader. Eksperter har vurdert at verdien av bilene i normal stand ville vært rundt én million dollar - eller 10 millioner kroner, på det lokale markedet - i Norge ville nok bilene ha kostet enda mye mer.

ØDELAGT: Biler som blir stående ute i sol og sterk varme, blir raskt ødelagt. Foto: Paul Cox
ØDELAGT: Biler som blir stående ute i sol og sterk varme, blir raskt ødelagt. Foto: Paul Cox Vis mer

Fire biler borte

Slik ble bilene stående i flere år, før alle juridiske forhold i saken var blitt avklart og familien kunne få bilene tilbake. Da de startet en gjennomgang, fant de 13 fakturaer fra Ferrari og to fra Rolls-Royce. På mystisk vis var begge Rolls-Royce-modellene borte. Det samme var to av bilene fra Ferrari. Disse bilene er aldri blitt funnet igjen.

Da familien bestemte seg for å forsøke å selge de resterende bilene, ønsker de å gjøre det i stillhet. De tok kontakt med Paul Cox, en lokal og anerkjent Ferrari-entusiast, som blant annet arrangerer en egen Ferrari-festival i Houston.

Alle bilene hadde imidlertid behov for betydelig restaurering før de kunne selges videre. Historien slutter med at det til slutt lyktes familien å selge Ferrari-bilene til en forhandler, som er i stand til å sette bilene i stand og finne riktige eiere til hver og en av dem. Nå skal de fleste bilene igjen være nær kjørbare og på vei til nye eiere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer