Airbag-feil og brannfare

Dyre luksusbiler på tilbakekallingstoppen

Stadig flere nye biler må tilbake på verksted for å fikse feil. Mercedes er en av verstingene, men heller ikke andre luksusbiler er feilfrie.

LUKSUSFEIL: Flere luksusbiler befinner seg blant dem med flest feil og tilbakekallinger i 2019. Problemer med kollisjonsputer og fare for brann er to av de vanligste årsakene til at bilene må utbedres. Foto: TÜV
LUKSUSFEIL: Flere luksusbiler befinner seg blant dem med flest feil og tilbakekallinger i 2019. Problemer med kollisjonsputer og fare for brann er to av de vanligste årsakene til at bilene må utbedres. Foto: TÜV Vis mer
Publisert

I fjor måtte hele 299 bilmodeller fra 42 produsenter kalles tilbake på verksted for å fikse feil som var til stede da bilene rullet ut fra fabrikken. Dette er en økning på 32 prosent fra 2018, viser en oversikt fra nettstedet Car-Recalls.eu, som igjen har hentet opplysningene fra EU-kommisjonens direktorat for helse- og forbruker-beskyttelse RAPEX.

Alle de registrerte tilbakekallingene gjelder alvorlige feil som har med sikkerhet, helse og miljø å gjøre.

Mercedes på bunnen

Bilen som noterte seg for flest tilbakekallinger i fjor, var Dodge Ram Pickup med hele 12 tilbakekallinger. Dette er en modell som er lite aktuell for Norge.

Aktuelle er imidlertid Mercedes A-klasse, Mercedes E-klasse og varebilen Mercedes Sprinter. Alle disse hadde ti tilbakekallinger hver. På den neste plassen kommer Mercedes C-klasse med ni tilbakekallinger. Til sammen sørget disse bilene for at Mercedes-Benz var det bilmerket med klart flest tilbakekallinger i 2019.

Dårlige luksusbiler

På de neste plassene finner vi varebilene Expert og Traveller fra Peugeot, Mercedes GLE og Volvo XC60.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer