Dyrere bom - for noen

Bomselskap vil sette opp prisen for noen. Se hvem.

Bomstasjonen kan bli dyrere for deg uten brikke. Foto: Heiko Junge / NTB
Bomstasjonen kan bli dyrere for deg uten brikke. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bomselskapet Fremtind Service innfører nytt gebyr og varsler om et ekstra.

Selskapet vurderer å innføre et ekstragebyr på 50 øre til én krone per bompassering om man ikke har montert bompengebrikken.

- Vi ønsker at flere kunder skal bruke bompengebrikken. Derfor åpner vi nå for å ta ekstra betalt fra kunder som ikke har montert bompengebrikken i bilen, sier kommersiell direktør Svein Skovly i Fremtind Service.

Passeringer uten bombrikker fører til at bomselskapene må granske bilder av passeringer før de sender ut regninger. Det betyr høyere kostnader.

- Vi håper vi ikke må innføre gebyret. Men da må det skje noe radikalt med bruken. Manglende brikkebruk undergraver Autopass-systemet, sier Skovly.

I tillegg innfører Fremtind Service et helt nytt gebyr som gjelder for alle kunder. Nemlig et månedsgebyr på fem kroner for bombrikke-abonnement.

Konkurrenten Flyt innførte det samme gebyret tidligere i år, og nå følger Fremtind Service etter.

- Vi har store kostnader både til produksjon og distribusjon av brikker, og ser ingen vei utenom å ta betalt for brikkene, sier Skovly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.