Dyrt å oppdatere GPS

Opplevd å havne midt i ingenting, om du skal tro kartet på GPS-en? Da trenger du nye kart.

Publisert
Sist oppdatert

Nye veier fører til behov for oppgradering av navigasjonssystemet du bruker i bilen. Men oppdateringen er langt fra gratis.

Oppdatering av integrert navigasjon

Forbrukerrapporten har sjekket prisene hos Toyota, Mercedes, Volvo, Ford, Peugeot og Volkswagen. Undersøkelsen viser at avhengig av modell så koster oppgraderingen mellom 1.500 og 2.500 kroner årlig, selv om det i de fleste tilfeller bare er å putte en ny CD eller DVD inn i systemet.

Du kan enten bestille oppgraderingen hos bilforhandleren, eller på nett. Har du Peugeot, må du innom verkstedet for å kode systemet for oppdatering.

Les også: Integrert navigasjon for folk flest

Håndholdt billigere

Håndholdte GPS-er er som regel billigere i innkjøp enn integrerte bilsystemer. Og du kan i tillegg spare penger på oppdateringer. Forbrukerraporten skriver at for de to solgte merkene TomTom (oppdatering fra nett) og Garmin (oppdatering fra butikk), så koster oppdatering mellom seks- og sjuhundre kroner.

Les også: Testduell: TomTom Go vs Mio Moov

Hvor ofte bør du oppgradere?

Det er neppe overraskende at bilforhandlerne anbefaler årlige oppdateringer av navigasjonssystemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer