Frostvæske

Dyrt å velge feil farge

Skal du ha blå eller rød? Det er spørsmålet du får når du skal kjøpe ny frostvæske til bilen. Det kan bli dyrt å velge feil.

SPYLERVÆSKE: Dette tipset bør du virkelig prøve neste gang du fyller på med spylervæske, spesielt om du sliter med at det blir mye søl! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis A. Hagbru og Håvard Bjørnerem. Vis mer
Publisert

Etter hvert som kuldegradene trenger seg på, er tiden inne til å sjekke frostvæsken på bilen. Du må sjekke at det er nok væske i systemet og at væsken er god nok til å hindre at motoren fryser. I tillegg har frostvæsken tilsetninger som hindrer at motoren begynner å ruste innvendig.

Å sjekke om det er nok kjølevæske på motoren er enkelt. I motorrommet er det en gjennomsiktig beholder, der riktig nivå for kjølevæsken er avmerket. Moderne biler har et lukket kjølesystem, så normalt skal ikke væskenivået synke. Det kan imidlertid oppstå lekkasjer i systemet, så det er uansett lurt å sjekke.

Må tåle minus 35

For å unngå at kjølevæsken fryser og sprenger i stykker deler i motoren, må den tåle godt med kuldegrader. Litt avhengig av hvor i Norge du bor, anbefaler ekspertene at den bør tåle ned mot minus 35-40 kuldegrader. Du kan kjøpe et enkelt instrument som sjekker dette i bilutstyrsbutikker for 50 kroner. Ellers er dette noe ditt verksted bør kunne hjelpe deg med.

Når du skal kjøpe frostvæske i butikken, så finnes det altså flere typer å velge mellom. De skiller seg som regel på farge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer