Dyrt, men deilig fra Audi

Den er lekker, romslig, komfortabel, praktisk og nyskapende. Og - ikke minst - den leverer en ekte kabrioletopplevelse.

Dyrt, men deilig fra Audi
Publisert
Sist oppdatert

MONTE CARLO (DinSide Motor): A5 Cabriolet, som i april tar over stafettpinnen etter den allerede pensjonerte A4 Cabriolet, gjør et meget solid inntrykk. Ikke bare er den utseendemessig vakker både inn- og utvendig, i tillegg kan den skilte med mange sterke - og enkelte unike - sider.

A5 Cabriolet er selvsagt basert på A5 Coupé, som i sin tur er en svært nær slektning av nye A4. Vi har skrevet mye positivt om de to sistnevnte og regnet derfor med at også A5 Cabriolet ville fremstå som et godt kjøp. Til tross for høye forventninger, klarte imidlertid Audis nye kabriolet å overraske positivt. Det skulle nemlig vise seg at A5 Cabriolet fremstår som en av de mest gjennomarbeidede og velfungerende kabrioletene vi har kjørt.

Ekte panorama-utsikt

For det første produserer A5 Cabriolet en skikkelig og ekte kabrioletopplevelse. Stofftak-kabrioleten kan nemlig skilte med svært god avstand mellom førerens panne og tverrliggeren. Det betyr at føreren kan løfte blikket over tverrliggeren og nyte synet av himmel, fjell og høye bygninger.

En selvfølge? Nei, overhodet ikke. Mange av konstruktørene av dagens ståltak-kabrioleter har nemlig trukket A-stolpene så langt bakover i bilen at normalføreren ikke har mulighet til å se over tverrliggeren. Og dermed forsvinner mye av sjarmen ved å kjøre kabriolet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer