E-klasse kupé avslørt

CLK forsvinner foreløpig som produktnavn hos Mercedes. E-klasse kupé og kabriolet vil ta over.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eksklusive kupéer har Mercedes hatt taket på lenge. Fremtiden blir ikke annerledes og i kjølvannet av ny E-klasse kommer det også en kupé. Mercedes tar altså tilbake E-klasse kupé og henter dermed opp igjen en navnetradisjonen fra den gang de hadde 230 CE og 300 CE.

Det er kanskje overraskende at Mercedes forkaster sitt gamle navn CLK, og grunnene til det kan være mange. Vi velger tro er at de kanskje vil spare CLK-navnet til en mindre modell i fremtiden. At den nye E-klasse kupé er større enn dagens CLK kan også være medvirkende til navnebyttet.

Bygger på C-klasse

E-klasse kupé bygger på C-klasse plattform, men har utstyr, utseende og innredning som en ny E-klasse. Dette er med andre ord et blandingsprodukt.

Av motorer regner vi med at kupé-modellen kommer med noe av det samme som finnes i E-klasse sedan. Det vil si tre motoreffekter basert på den samme biturbo dieselmotoren med 136, 170 eller 204 hestekrefter. På bensinsiden kan det være aktuelt med den nye turbomotoren med 1,8-liters slagvolum og enten 184 eller 204 hestekrefter.

På topp regner vi med at både 500 med 388 hestekrefter og 63 AMG med rundt 500 hestekrefter vil dukke opp etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer