E-klasse stasjonsvogn avduket

I november kommer T-versjonen av nye Mercedes-Benz E-klasse. Den nye stasjonsvognen blir helt sikkert en meget god bil - men blir den for dyr?

E-klasse stasjonsvogn avduket
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange måneder siden vi publiserte vår første test av nye E-klasse, der vi konkluderte med at den nye sedanen fremstår som en meget god, solid og komfortabel bil. Derfor er vi overbevist om at også stasjonsvognutgaven vil stå seg godt ovenfor erkekonkurrentene Audi A6 Avant og BMW 5-serie Touring.

Sedan: Fra 455.000 kr

Spørsmålet er imidlertid hva den nye Mercedes-stasjonsvognen vil koste. Importøren opplyser nemlig at prisene foreløpig ikke er klare. Det vi vet, er at den rimeligste sedan-utgaven - E 200 CDI Blue Efficiency med 136 hestekrefter - koster 455.000 kroner og dermed er rimeligere enn forrige generasjon E-klasse med tilsvarende ytelser. Bakgrunnen for at den nye E-klasse faktisk er rimeligere enn sin forgjenger, er blant annet at de nye Mercedes-motorene er langt gjerrigere enn motorene de erstatter. Det lavere forbruket gir reduserte CO2-utslipp, noe som igjen gir rabatt i det norske avgiftssystemet.

Rimeligere konkurrenter

Likevel er nye E-klasse noe dyrere enn erkekonkurrentene. Audi A6 2.0 TDIe - også 136 hestekrefter - koster for eksempel 419.000 kroner, mens den mer effektsterke BMW 520d (163 hk) koster 450.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer