EasyPark vil gjøre det enklere å finne ledig parkeringsplass

Se hvor det er ledig før du kommer i nærheten av parkeringsplassen.

FORSØKER I BÆRUM:  Med EasyParks nye app kan du se hvor det er ledige parkeringsplass. Sensorer under parkeringsplassen forteller i sanntid hvor det er ledig.  Foto: Samfoto
FORSØKER I BÆRUM: Med EasyParks nye app kan du se hvor det er ledige parkeringsplass. Sensorer under parkeringsplassen forteller i sanntid hvor det er ledig. Foto: Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 gjorde The International Parking Institute (IPI) en undersøkelse som viste at om lag 30 prosent av all forurensning fra trafikken i byen kommer fra biler som er på utkikk etter parkeringsplass

Nå går EasyPark i strupen på frustrasjonen og knytter mobilteknologi og logistikk sammen i et forsøk på å gjøre hverdagen enklere for bilistene og luften i byen renere.

LES OGSÅ: Pass på hvor mange parkeringsplasser du bruker

Testes i Bærum

Som Norges raskest voksende kommune er Bærum valgt ut til å være med på å teste systemet som skal være med på å endre trafikkmønsteret samt parkeringsvanene til bilistene.

- I en tid med mye deling av data kan vi sammen med våre samarbeidspartnere utnytte viktig data for å gi informasjon i sanntid som reduserer bilisters parkeringsutfordringer, sier administrerende direktør i Easypark, Johan Birgersson.

- Med teknologi kan vi endre kjøreadferden for å bidra til å løse en bys eller et tettsteds mobilitetsutfordringer.

Mangelen på parkeringsplasser er et stort frustrasjonsmoment for bilister, samtidig som at det fører til økt trafikk, kø og utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer