EasyPark vil gjøre det enklere å finne ledig parkeringsplass

Se hvor det er ledig før du kommer i nærheten av parkeringsplassen.

FORSØKER I BÆRUM:  Med EasyParks nye app kan du se hvor det er ledige parkeringsplass. Sensorer under parkeringsplassen forteller i sanntid hvor det er ledig.  Foto: Samfoto
FORSØKER I BÆRUM: Med EasyParks nye app kan du se hvor det er ledige parkeringsplass. Sensorer under parkeringsplassen forteller i sanntid hvor det er ledig. Foto: Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 gjorde The International Parking Institute (IPI) en undersøkelse som viste at om lag 30 prosent av all forurensning fra trafikken i byen kommer fra biler som er på utkikk etter parkeringsplass

Nå går EasyPark i strupen på frustrasjonen og knytter mobilteknologi og logistikk sammen i et forsøk på å gjøre hverdagen enklere for bilistene og luften i byen renere.

LES OGSÅ: Pass på hvor mange parkeringsplasser du bruker

Testes i Bærum

Som Norges raskest voksende kommune er Bærum valgt ut til å være med på å teste systemet som skal være med på å endre trafikkmønsteret samt parkeringsvanene til bilistene.

- I en tid med mye deling av data kan vi sammen med våre samarbeidspartnere utnytte viktig data for å gi informasjon i sanntid som reduserer bilisters parkeringsutfordringer, sier administrerende direktør i Easypark, Johan Birgersson.

- Med teknologi kan vi endre kjøreadferden for å bidra til å løse en bys eller et tettsteds mobilitetsutfordringer.

Mangelen på parkeringsplasser er et stort frustrasjonsmoment for bilister, samtidig som at det fører til økt trafikk, kø og utslipp.

LES OGSÅ: Dette er sannheten om utslipp

Sensorer i bakken

FLERE LEDIGE:  I Sandvika kunne vi fra Oslo se at det var mengder med ledige plasser når vi sjekket. På denne måten kan en spare mye tid og drivstoff.  Foto: PRINTSCREEN EASYPARK
FLERE LEDIGE: I Sandvika kunne vi fra Oslo se at det var mengder med ledige plasser når vi sjekket. På denne måten kan en spare mye tid og drivstoff. Foto: PRINTSCREEN EASYPARK Vis mer


For å gjøre det mulig for forbrukeren å se når og hvor plassen er ledig, har det i Bærum blitt lagt sensorer ned i bakken under parkeringsplassen som i sanntid forteller appen om plassen er ledig eller opptatt.

Daglig leder Stian Holst i EasyPark Norge forteller at det foreløpig ikke er mulig å reservere plassene, men at det er blant de tingene som er på planen for videre utvikling.

- Med dataene som samles inn kan vi se på diverse mønster for hvordan parkeringsplassene brukes. I ettertid kan vi simulere hva som vil skje om forskjellige gater må stenges, eller om det skulle være andre arrangementer eller årsaker som vil utfordre parkeringsmulighetene.

LES OGSÅ: Husk urskive når du parkerer

Klimavennlig

Daglig leder Unni Larsen i SmartCity Bærum er fornøyd over å kunne vise frem det som kan være fremtidens parkeringsløsning.

- Vi tror og håper at løsningen er et viktig bidrag i klimavennlige byutviklingsprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Prosjektet er et bevis på hvordan innsamlet data bidrar til spennende samarbeid mellom det private og offentlige.

En annen undersøkelse gjort av professor Jean-Paul Rodrigue ved Hofstra Universitetet, viser også at jakten på parkeringsplasser utgjør mer enn 10 prosent av den lokale trafikksirkulasjonen da en kan risikere å bruke mer enn 20 minutter på å finne en parkeringsplass i nærheten av stedet en skal.

Det skal riktig nok presiseres at forskjeller mellom land byer og tettsteder her vil variere.

Foreløpig er utvidelsen kun tilgjengelig for iPhone, men den vil også bli lansert for Android i løpet av de kommende ukene forteller Holst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer