Egen trafikklubb for skolebarn

Skal junior begynne på skolen til høsten? Da bør du begynne trafikkopplæringen allerede nå.

Egen trafikklubb for skolebarn
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn kjører stadig mer bil og dagens trafikkbilde har etter hvert blitt så komplisert og stressende at selv voksne har problemer med å holde følge. Situasjonen er selvsagt enda mer uoversiktlig for smårollinger, som har et svakt utviklet sidesyn og som knapt ser over et bilpanser.

Derfor er trafikkopplæring viktigere enn noensinne, noe Trygg Trafikk ønsker å gjøre noe med. Om noen få dager vil landets 60.000 seksåringer finne invitasjoner fra den nyopprettede Skolebarnas Trafikklubb i posten.

Hjelpe for foreldre

Trygg Trafikk har lang erfaring med trafikkopplæring for barn. Barnas Trafikklubb, som tar i mot medlemmer i alderen tre til seks år, ble stiftet allerede i 1966 og er fortsatt aktive. Men inntil nå har det altså manglet et tilbud for de minste skolebarna.

- Når barna begynner på skolen møter de nye utfordringer. Vi ser derfor behov for en klubb som kan hjelpe de voksne med trafikkopplæringen av barna, sier Kristin Eli Strømme, opplæringssjef i Trygg Trafikk.

Hun har i samarbeid med forfatteren Eyvind Skeie utarbeidet et læreopplegg som skal stimulere fantasien og gjøre det morsomt å lære om hvordan man bør opptre i trafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer