Eie eller leie?

Skal du frakte barn i bil, må de selvsagt sikres – og det er påbudt ved lov å bruke spesialtilpasset sikringsutstyr for barn til de er fire år, aller helst bør du bruke det enda lengere. Bilbarneseter må du ha, men lønner det seg å eie eller leie?

Eie eller leie?
Publisert

Du behøver ikke å kjøpe alt sikringsutstyret selv, for på de fleste steder i vårt langstrakte land er det også mulig å leie bilbarneseter. Det er et mylder av butikker, bilutleieforhandlere og andre steder som driver med utleie av sikringsutstyr til barn i bil. Noen er lokale forretninger, og andre er landsomfattende kjeder. Du kan også leie sikringsutstyr gjennom forsikringsselskapene Storebrand og Gjensidige, eller gjennom barnesete-produsenten HTS. Alle disse er det mulig å leie av over hele landet. I tillegg kan den enkelte kommune ha utleie-ordninger, enten gjennom helsestasjonen eller trafikkstasjonene. For å få vite om dette er en mulighet for deg, bør du kontakte helsestasjonen og/eller trafikkstasjonen i din kommune.

Forskjellige typer avtaler

Visst kan det virke både billig og enkelt å slippe unna med å betale noen få hundrelapper i måneden – eller endog noen få hundrelapper i kvartalet -- for å få sikret barnet ditt best mulig. Men hvor lønnsomt blir det å leie i lengden?

De forskjellige utleie-aktørene har forskjellige typer leieavtaler. Du kan leie fra graviditeten og til barnet er ti år, fra barnet er rundt ni måneder og til det blir ti, eller kanskje bare de første månedene. Mulighetene er mange, og noen avtaler er klart mer fordelaktige og rimeligere enn andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer