Toyota på topp

Eierne anbefaler disse

Seks bilmerker topper en ny, norsk merkevareindeks. Toyota er det merket som flest folk anbefaler til venner og kjente.

GRUNN TIL Å SMILE: Jonas Breili, Øystein Degerdalen og Skule Støland i Toyota Romerike har grunn til å smile. Det er deres bilmerke flest kunder anbefaler til venner og kjente. Foto: Rune Korsvoll
GRUNN TIL Å SMILE: Jonas Breili, Øystein Degerdalen og Skule Støland i Toyota Romerike har grunn til å smile. Det er deres bilmerke flest kunder anbefaler til venner og kjente. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

YouGov intervjuer daglig 100 personer og spør om deres oppfatning av mer enn 350 merkevarer i Norge. I deres Brandindex 2022, er det seks bilmerker som inntar de første plassene. Helt på topp finner vi Toyota. På andre og tredje plass finner vi Volvo og Mercedes-Benz.

Vi må helt ned på sjuende plass for å finne en merkevare som ikke er i bilbransjen. Det er nettbutikken Zalando.

Seks bilmerker på topp

«Bilindustrien er generelt flinke til å skape ambassadører for sine merker. Vi finner hele seks bilmerker på topp 10-listen. 81,5 prosent av Toyotas kunder svarer at de vil anbefale Toyota til venner og bekjente. Volvo tar andreplassen med en score på 80,7 prosent, foran Mercedes-Benz med en score på 77,1 prosent. De tre bilmerker har fått selskap av Skoda, Audi, BMW på fjerde-, femte- og sjetteplass», forteller Nordic Marketing Manager Tove Keldsen i en pressemelding.

Gode forhandlere

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge er selvfølgelig fornøyd med å toppe listen over kunder som anbefaler deres merke til venner og kjente. Han tror at dette skyldes bevisst jobbing over flere år:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer