Eksklusiv mini-Mercedes

I mars 2000 kom fikk den en ansiktsløftning og i sommer kom den lange versjonen. Nå får A-klassen ny motor.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz har gitt den nye A-klassen navnet A 210 Evolution. I fjor ville ryktene ha det til at bilen ville bli døpt A 21 AMG. Hvorfor Mercedes har unnlatt å beære bilen med AMG-navnet kan vi bare spekulere i. Men faktum er i hvert fall at bilen er utstyrt med en rekke design-elementer fra AMG.

730.000 biler

Som mange av våre lesere kanskje husker, hadde A-klasse en litt uheldig start. Men det har ikke forhindret at bilen, som ble lansert i 1997, har solgt svært godt. Ifølge Mercedes-Benz har hele 730.000 bilkjøpere valgt A-klasse og også her på berget har bilen solgt godt. I fjor ble det for eksempel registrert snaue 400 nye A-klasser her i landet.

Ikke til Norge

Om salgstallene vil øke noe særlig med A 210 Evolution er imidlertid usikkert. Bilen vil nemlig bli så dyr at den norske Mercedes-importøren allerede har bestemt seg for at den ikke vil bli tatt inn til Norge. Bilen vil imidlertid bli tilgjengelig på bestilling fra mars måned.

140 hestekrefter

Hva er det som gjør at A 210 Evolution blir så dyr? Jo, for det første har bilen fått en ny 2,1-liters motor som yter 140 hestekrefter. Dette betyr høye avgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer