Eksklusive nyheter fra HD

Den som ikke synes ordinære HD-sykler er spennende nok, må sette sin lit til Harley-Davidsons egen spesialavdeling, Custom Vehicles Operations (CVO).

Publisert

Siste nytt fra CVO er to spesialutgaver, én basert på Dyna Wide Glide og én basert på droget Road Glide. Førstnevnte, som har fått betegnelsen FXDWG2, skiller seg på mange måter kraftig fra sin "stamfar", FXDWG Dyna Wide Glide.

Ved hjelp av noen liter skarlagensrød lakk, en frekk lyktkåpe og krommede felger med fem eker har sykkelen fått et helt spesielt preg. En liten spoilerlignende utstikker i forkant av rammen er med på å understreke det røffe preget.

Tøft eksosanlegg

Eksosrørene mangler den vanlige innsnevringen i enden og er i stedet kuttet tvers av. Speedometer-konsollen skal ifølge CVO strekke seg i hele tankens lengde. I likhet med den mer ordinære utgaven av Dyna Wide Glide, er sykkelen utstyrt med Harley-Davidsons nye arbeidshest, Twin Cam 88-motoren. Denne har et slagvolum på 1.449 ccm og yter 106 Nm ved 2.900 o/min.

Begrenset antall

Kun 1.465 eksemplarer vil bli produsert. Prisen kommer på 21.995 USD, som med dagens kurser blir snaue 200.000 norske kroner. Sykkelen produseres i utgangspunktet kun for det amerikanske markedet, og med tanke på at 275 millioner mennesker skal dele på de knapt 1.500 syklene, tar vi nok ikke mye feil om vi tipper at de går unna som de berømte hvetebrødene. Skulle du være heldig nok til å få ta i et eksemplar, må du belage deg på å punge ut med snaue 90.000 kroner til statskassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer