Eksplosiv retro-drøm

Cobra Venom V8 er en virtuell gjenoppliving av Cobra-legenden, utført med overraskende realisme...

Publisert
Sist oppdatert

AC Cobra er en av relativt få sportsbiler som med rette kan kalles legendariske.

Fra AC Ace til Cobra

Cobra-navnet dukket opp i 1961 da AC Cars, den gamle engelske bilprodusenten, oppgraderte sin åpne toseters-sportsbil AC Ace og utstyrte den med en potent Ford-motor som erstatning for Bristol-motoren, designet av BMW før krigen, som hadde vært drivkilde til da.

Shelby

Det var racing-esset Caroll Shelby som sto for både videreutviklingen av den allerede kvikke bilen, og for flytting av produksjonen fra Surrey i England til USA. Legenden var født, og i dag er det få klassiske sportsbiler som fremstilles i så mange ulike replica- eller imitasjonsversjoner. Merket AC eksisterer fortsatt , selv om det hersker en del forvirring omkring både eierskap og produktutvikling mellom Malta - dit produksjonen flyttet i 2005 - og England.

Neste generasjon

Men den bilen vi ser her er ingen replica - det er en gjenoppliving av et konsept og av en viss idé om hva en sportsbil skal være. Mannen bak verket heter Jamie Frank Martin, og er tidligere designer hos AC. Han hevder at dette skal være den spirituelle etterfølgeren til Shelbys Cobra, og bilens navn er Cobra Venom V8.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer