Motorsykkelulykker

- Ekstra viktig å øve

Én av fire omkomne i trafikken så langt i år har kjørt motorsykkel. Nå oppfordres motorsyklistene til å øve på kjøreferdighetene.

STOR ØKNING: Så langt i år har 17 motorsyklister omkommet i trafikken. Tallet for hele fjoråret var 15. Foto: Audio und werbung / Shutterstock / NTB
STOR ØKNING: Så langt i år har 17 motorsyklister omkommet i trafikken. Tallet for hele fjoråret var 15. Foto: Audio und werbung / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Skadeforebygger i forsikringsselskapet Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, mener at rustne kjøreferdigheter kan være en medvirkende årsak til mange alvorlige ulykker på motorsykkel.

Hofstad-Nielsen oppfordrer nå alle motorsyklister til å øve på ferdighetene.

- Alle som kjører motorsykkel bør øve på nødvendige ferdigheter med jevne mellomrom, men det er spesielt viktig om det er lenge siden du har kjørt. Et oppfriskningskurs kan minske risikoen for skader, sier hun i en pressemelding.

En økning

Så langt i år har 17 motorsyklister mistet livet i trafikken - det tilsvarer én av fire omkomne. I fjor var tallet 5 på samme tidspunkt og totalt omkom 15 på motorsykkel i hele 2021.

- Dette henger selvsagt sammen med at det er flere som kjører motorsykkel. Men likevel er tallet urovekkende høyt og utviklingen dramatisk. En av fire omkomne i trafikken i år har kjørt MC. Vi gransker dette nøye og samarbeider godt med mc-miljøet, uttalte Ingrid Dahl Hovland, vegdirektør i Statens vegvesen, i begynnelsen av august.

Ifølge tall fra Vegvesenet har antall registrerte motorsykler de siste 2 åra økt med 15 prosent, mens økningen i folk som har tatt MC-førerrett vært på én prosent i samme periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer