Ekstrautstyret bør plasseres nede til venstre!

NAF er bekymret for trafikkfarlige dingser i frontruta.

TRAFIKKFARLIG: Stadig flere tekniske innretninger finner sin vei til bilen. Når de hemmer utsynet er det direkte trafikkfarlig, advarer NAF. Foto: NAF
TRAFIKKFARLIG: Stadig flere tekniske innretninger finner sin vei til bilen. Når de hemmer utsynet er det direkte trafikkfarlig, advarer NAF. Foto: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye moderne elektronikk i nye biler som stjeler oppmerksomheten, og nå føler NAF behovet for å advare mot en ny trend.

– Jeg har sett bilister som kjører rundt med både GPS, dashbord-kamera og mobiltelefon montert med sugekopp ved siden av hverandre midt på frontruta.

Stjeler oppmerksomheten

Monterer man dingser slik at de hindrer sikten kan det i verste fall være livsfarlig, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Les også: Vi har testet åtte dashcam-kameraer

Den erfarne NAF-mannen viser til at stadig flere bilister ser ut til å fylle opp frontruten på bilene sine med ulike apparater som både stjeler sikt og tar bort oppmerksomheten fra selve kjøringen.

Han mener flere ikke tenker over konsekvensene om for eksempel en fotgjenger skulle forsvinne fra synsfeltet bak et av apparatene som er montert i frontruta.

Det kan være straffbart om det anses å være medvirkende årsak til en ulykke. For i «Forskrift om bruk av kjøretøy», sier lovteksten at føreren må påse at «snø, is, dugg eller merke eller annen gjenstand ikke hindrer sikten eller virker forstyrrende.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer