Skråblikk: Tilleggsutstyr i bil

Ekstrautstyret vi klarer oss meget godt uten

Bilene blir pakket med utstyr. Som regel er utviklingen til det bedre, men ikke alltid. Her er ni av de vi liker dårligst.

FOR AVANSERT: Noen ganger føler jeg at
bilprodusentene kunne tatt seg en pust i bakken og tenkt på det gamle ordtaket. Det enkle er ofte det beste. Foto: Arkiv
FOR AVANSERT: Noen ganger føler jeg at bilprodusentene kunne tatt seg en pust i bakken og tenkt på det gamle ordtaket. Det enkle er ofte det beste. Foto: Arkiv Vis mer
Publisert

Det er lett å la seg fascinere - og blende - av nye funksjoner, enten det er på datamaskinen, på mobiltelefonen eller i bilen. Men har du noen gang stoppet opp og spurt deg selv om hvor ofte du bruker alle nyvinningene? Det er jo ikke slik at alt det nye er like nyttig, og da er veien til glemmeboka kort.

I denne artikkelen har vi, med et lite glimt i øyet, tatt for oss ni oppfinnelser til bilen som vi hadde klart oss meget godt uten. Er du uenig eller enig med oss? Bruk debattfeltet nederst!

9. Ringeassistenten

Siden 90-tallet har mange biler hatt en knapp på rattet med et ansikt som snakker. Trykk på den og be den om å ringe dama, bytte radiokanal, finne favorittsangen og gi deg adressen du ber om. Har du noen gang blitt annet enn irritert?

Først nå, nesten 30 år senere begynner det så vidt å fungere, men hvem pokker gidder å sitte og krangle med bilen når det tar en brøkdel av tiden å gjøre det selv?

8. Kjøremodus-knappen

Mange har fått knapp for kjøremodus. Jo høyere bakkeklaring, jo flere funksjoner. Nedoverbakkeassistent, økonomi, normal, sport, sand, snø, stein, grus og Gud vet hva. Men den står alltid på Auto, ikke sant?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer