Årets Bil 2022: Mercedes-Benz EQS er Årets Barskeste

Ekstrem elbil

Mercedes-Benz EQS baner vei foran alle elbilene. Og snart blir Mercedes helelektrisk.

TEKNO-ELBIL: Mercedes-Benz EQS framstår som elbilenes S-Klasse som teknologisk flaggskip. Dette er bare noen av finessene. Video: Hans Arne Vedlog, Øystein Bergrud Fossum og Embla Augusta Hjort-Larsen. Klipp: Øystein Bergrud Fossum og Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz EQS er navnet på Årets Barskeste Bil 2022. Den tyske premium-elbilen er en kraftpakke av teknologi og «se meg»-faktor, og baner med det veien for elektriske kjøretøy på veien.

Selv med et imponerende utvalg av blant annet Tesla-er, Audi-er, Jaguar-er og BMW-er er det ingen som tilbyr luksusbil på samme nivå Det er årsaken til at juryen til slutt valgte elbilenes S-Klasse som Årets Barskeste.

Meget jevnt

Av de ti bilene som endte opp i finalen av Årets Bil 2022 - av totalt 28 kandidater - var EQS i selskap med BMW i4 og Ford Mustang Mach-E i barsking-heatet. Der kunne jurymedlemmene gi tre poeng til bilen de mente fortjente den gjeve tittelen Årets Barskeste 2022.

Her ble det meget jevnt mellom de to tyskerne, mens Mustangen ikke fikk én eneste stemme og endte på null poeng. Mercedes-Benz EQS fikk tre poeng fra fire jurymedlemmer (totalt 12 poeng), mens BMW i4 endte med tre trepoengere (9 poeng).

Synd for BMW i4, men den norske importøren kan trøste seg med at bilen til slutt vant den aller gjeveste prisen - Årets Bil 2022.

Blir helelektrisk

Hos Mercedes-importør Bertel O. Steen er de imidlertid meget fornøyde med prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer