Årets Bil 2022: Mercedes-Benz EQS er Årets Barskeste

Ekstrem elbil

Mercedes-Benz EQS baner vei foran alle elbilene. Og snart blir Mercedes helelektrisk.

TEKNO-ELBIL: Mercedes-Benz EQS framstår som elbilenes S-Klasse som teknologisk flaggskip. Dette er bare noen av finessene. Video: Hans Arne Vedlog, Øystein Bergrud Fossum og Embla Augusta Hjort-Larsen. Klipp: Øystein Bergrud Fossum og Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz EQS er navnet på Årets Barskeste Bil 2022. Den tyske premium-elbilen er en kraftpakke av teknologi og «se meg»-faktor, og baner med det veien for elektriske kjøretøy på veien.

Selv med et imponerende utvalg av blant annet Tesla-er, Audi-er, Jaguar-er og BMW-er er det ingen som tilbyr luksusbil på samme nivå Det er årsaken til at juryen til slutt valgte elbilenes S-Klasse som Årets Barskeste.

Meget jevnt

Av de ti bilene som endte opp i finalen av Årets Bil 2022 - av totalt 28 kandidater - var EQS i selskap med BMW i4 og Ford Mustang Mach-E i barsking-heatet. Der kunne jurymedlemmene gi tre poeng til bilen de mente fortjente den gjeve tittelen Årets Barskeste 2022.

Her ble det meget jevnt mellom de to tyskerne, mens Mustangen ikke fikk én eneste stemme og endte på null poeng. Mercedes-Benz EQS fikk tre poeng fra fire jurymedlemmer (totalt 12 poeng), mens BMW i4 endte med tre trepoengere (9 poeng).

Synd for BMW i4, men den norske importøren kan trøste seg med at bilen til slutt vant den aller gjeveste prisen - Årets Bil 2022.

Slik stemte juryen

Modell/Dommer Skiaker Eker Berve Frydenlund Skillebæk Korsvoll Hovde Totalt
MB EQS333---312
BMW i4---333-9
Mustang Mach-E--------

Mercedes-Benz EQS er Årets Barskeste 2022.

Blir helelektrisk

Hos Mercedes-importør Bertel O. Steen er de imidlertid meget fornøyde med prisen.

– Vi er veldig stolte, og synes det er utrolig stas at EQS fikk tittelen Årets Barskeste. EQS er vårt elektriske flaggskip, og en bil som er ment for å vise det ytterste av hva Mercedes-Benz får til. Derfor er det ekstra hyggelig med denne anerkjennelsen, sier kommunikasjonskonsulent André Jaskiewicz hos Mercedes-Benz Norge til DinSide.

– Hva mener dere det er med EQS som gjør den skiller seg ut?

– Det er den første elektriske luksus-sedanen fra Mercedes-Benz - og selve spydspissen i modellserien. Den har kombinasjonen av en rekkevidde på opptil 780 kilometer, et imponerende komfortnivå, innovative interiørløsninger som MBUX Hyperscreen og kraftoverskudd til å matche det hele. For øyeblikket har denne bilen i praksis ingen direkte konkurrenter.

– Jaskiewicz mener prisen er en stor anerkjennelse for Mercedes-Benz sin elektriske satsning.

– I løpet av noen få år vil Mercedes i praksis være et helelektrisk merke i Norge, og en pris som denne er en bekreftelse på at kundene som velger en elektrisk modell fra oss har gjort et godt valg, forklarer han.

Må vente

Selv om det har begynt å komme biler til Norge, må nye kunder ifølge kommunikasjonskonsulenten vente lenge før de kan få utlevert en Mercedes-Benz EQS.

– Grunnet større etterspørsel enn forventet vil en bil bestilt i dag bli levert om rundt ti-tlv måneder. Enkelte forhandlere kan riktignok ha ferdigspesifiserte biler klare for levering allerede på nyåret, sier han.

KOMMUNIKASJONSKONSULENT: – Vi ønsker å takke for den fine prisen og gleder oss til å ydmykt henge opp diplomet på veggen på Lørenskog, sier André Jaskiewicz i Mercedes-Benz Norge.
KOMMUNIKASJONSKONSULENT: – Vi ønsker å takke for den fine prisen og gleder oss til å ydmykt henge opp diplomet på veggen på Lørenskog, sier André Jaskiewicz i Mercedes-Benz Norge. Vis mer

André Jaskiewicz vil imidlertid ikke avsløre hvor mange som til dags dato har bestilt bilen - eller noe om de interne salgsmålene.

– Kun kort tid etter at vi åpnet for bestillinger hadde vi imidlertid solgt flere utgaver av EQS, enn vårt beste år for S-Klasse noensinne. Siden da har bestillingene fortsatt i godt tempo, forteller han,

Når det er sagt er det kun registrert 85 Mercedes-Benz S-Klasse i Norge siden årtusenskiftet ... I 2021 er det ifølge Opplysningskontoret for Veitrafikken (OFV) registrert 18 eksemplarer av elbilen EQS.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer