Ekstreme tall fra Lexus

Hvis noen fortsatt skulle være i tvil. Dette er ekstremt bra!

Ekstreme tall fra Lexus
Publisert
Sist oppdatert

RX 450h vil bli utstyrt med en V6 bensinmotor og to spreke elektriske motorer, som ikke bare sørger for ekstra drivkrefter, men også firehjulsdrift. Det er gjort betydelige endringer i Lexus Hybrid Drive-systemet, med økt effekt og samtidig betydelig lavere forbruk.

Total ytelse er 299 hestekrefter og nye RX 450h akselererer fra 0-100 kilometer i timen på 7,9 sekunder. Forbruket er kun 0,63 liter per mil ved blandet kjøring, og CO2-utslippet på 148 gram per kilometer. Dette er svært imponerende tall for en stor SUV.

Vi må være så uredelige at vi sammenligner med vanlige biler som ikke er hybridbiler. BMW, som også er gode på CO2-kutt, presterer å slippe ut 142 gram per kilometer i 316i sedan med en stakkarslig 1,6-liters motor med 122 hestekrefter.

Hvis vi sammenligner med X5 slipper den 244 gram per kilometer med treliters bensinmotor og 272 hestekrefter. Med treliters dieselmotor med 235 hestekrefter slipper den ut 214 gram per kilometer.

BMW kommer også med fullhybrid, noe av det samme opplegget som Lexus har, og vil litt opp frem konkurrere direkte med Lexus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer