Vindusviskere

- Ekstremforhold

Det kan fort bli problematisk om vindusviskerne får isklumper på seg mens du kjører. Dette må du gjøre!

FJERN DET: Ser vindusviskeren din slik ut, må du stoppe og fjerne det med en gang. Foto: Privat
FJERN DET: Ser vindusviskeren din slik ut, må du stoppe og fjerne det med en gang. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Været er stadig skiftende, men når snøen slår mot vindusruta og sikten allerede er dårlig, hjelper det ikke veldig at det kommer isklumper på vindusviskerne dine.

Dersom du er ute og kjører og vindusviskeren plutselig ikke fjerner snø og smuss som den skal lenger, er det et par ting du kan prøve.

DinSide har fått tips om at flere på E18 stopper inne i tunneler og kjører av på rasteplasser for å riste av isen på vinduspusserne fordi de ikke ser noen ting.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer

- Helt uaktuelt

Trafikkoordinator Henning Ødegaard Johansen i Sør-Øst politidistrikt oppfordrer alle til å kjøre med stor forsiktighet nå.

- Nå er det ekstremforhold ute som gjør at det fort lagrer seg is på vindusviskerne. Da er det viktig at man finner egnede steder å fjerne det på, forteller han til DinSide og opplyser om at is på vindusviskerne ikke er noe man nødvendigvis vil få bot for nå.

Men han anbefaler folk å vise stor forsiktighet når det gjelder å stoppe inntil veien og anbefaler alle å finne egnede rasteplasser eller veilommer dersom man kjapt må fjerne isen.

- Å stoppe i tunneler er helt uaktuelt, sier han.

Bruk varmen

- Dette er dessverre noe vi må leve med under gitte vær og temperatur forhold, sier Henning Sundvoll, teknisk leder i Hurtigruta carglass.

Han anbefaler likevel å teste et par ting.

- Vi har god erfaring med å bruke varmen i frontruta da den bidrar til å bedre pussergummien for is og snø, forklarer han til DinSide.

STOPP I TIDE: Det er vanskelig å kjøre bil om sikten ser slik ut. Foto: Privat
STOPP I TIDE: Det er vanskelig å kjøre bil om sikten ser slik ut. Foto: Privat Vis mer

Han forteller også at det er vel så viktig å gå ut av bilen og fjerne isen.

- Anbefaler på det sterkeste å stoppe så fort dette går utover sikt og sikkerhet, for å fjerne det som har bygget seg opp på vindusviskeren, sier han.

Fjern belegget på ruta

Petter Hoff på kundesenteret til Riis Bilglass anbefaler å sjekke ruta for slitasje.

Dersom vindusviskerne ikke fungerer optimalt mener han at noe av skylden kan være belegg på ruta.

- Slitasje og belegg på ruta kan oppstå når har kjørt så lenge at laminaten er slitt eller for eksempel at du parkerer under en grantre så det fester seg mye smuss på ruta.

Til dette har han et råd.

- Da kan man eventuelt spraye avfetting på ruta og la det virke i et par minutter, før an vasker ruta som vanlig. Dette hjelper med å få av hinna av trafikkfilm, støv, lim og annet, forteller han.

Fungerer det fortsatt dårlig anbefaler han å investere i nye vindusviskere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer