Vindusviskere

- Ekstremforhold

Det kan fort bli problematisk om vindusviskerne får isklumper på seg mens du kjører. Dette må du gjøre!

FJERN DET: Ser vindusviskeren din slik ut, må du stoppe og fjerne det med en gang. Foto: Privat
FJERN DET: Ser vindusviskeren din slik ut, må du stoppe og fjerne det med en gang. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Været er stadig skiftende, men når snøen slår mot vindusruta og sikten allerede er dårlig, hjelper det ikke veldig at det kommer isklumper på vindusviskerne dine.

Dersom du er ute og kjører og vindusviskeren plutselig ikke fjerner snø og smuss som den skal lenger, er det et par ting du kan prøve.

DinSide har fått tips om at flere på E18 stopper inne i tunneler og kjører av på rasteplasser for å riste av isen på vinduspusserne fordi de ikke ser noen ting.

- Helt uaktuelt

Trafikkoordinator Henning Ødegaard Johansen i Sør-Øst politidistrikt oppfordrer alle til å kjøre med stor forsiktighet nå.

- Nå er det ekstremforhold ute som gjør at det fort lagrer seg is på vindusviskerne. Da er det viktig at man finner egnede steder å fjerne det på, forteller han til DinSide og opplyser om at is på vindusviskerne ikke er noe man nødvendigvis vil få bot for nå.

Men han anbefaler folk å vise stor forsiktighet når det gjelder å stoppe inntil veien og anbefaler alle å finne egnede rasteplasser eller veilommer dersom man kjapt må fjerne isen.

- Å stoppe i tunneler er helt uaktuelt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer