Test: Toyota RAV4 Hybrid AWD-i

Ekstremt lavt forbruk

Endelig gir selvladende hybrid mening.

MASKULIN: RAV4 er blitt tøffere enn noensinne. Nå er det enda mer grill, enda flere kanter og mange av elementene har hentet inspirasjon fra hardhausen Landcruiser. Foto: Jamieson Pothecary
MASKULIN: RAV4 er blitt tøffere enn noensinne. Nå er det enda mer grill, enda flere kanter og mange av elementene har hentet inspirasjon fra hardhausen Landcruiser. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RAV4 er en institusjon i seg selv. Dette er modellen som ble lansert som mellomtingen mellom offroad og personbil allerede i 1994.

De fleste syntes det var litt merkelig å skulle «late som» om man lagde en offroader med reservehjul bakpå, røff styling og høy bakkeklaring, mens man ikke hadde hverken ramme eller lavserie. Du fikk den til og med som ren forhjulstrekker.

Historien har lært oss at det var akkurat det folk ville ha. Nå er femte generasjon på plass med drift på to eller alle fire. Det er gjort endringer for å gjøre firehjulstrekkeren bedre enn forgjengeren. Blant annet får den mer moment på bakhjulene, som fortsatt drives av en elmotor under behov. Det er til ekstra hjelp ved oppstart i motbakker.

Det skal også hjelpe til med stabilitet i svinger og oppføre seg langt bedre og raskt i terreng. ABS-systemet skal også blitt forbedret for å bremse hjul uten grep, raskt.

Større, men ikke større

RAV4 er ikke blitt lengre, men er smartere pakket, slik at bagasjerommet er blitt 79 liter større med bedret tilgjengelighet. Baksetepassasjerene har fått 4 cm mer å boltre seg på i bredden og fått bedre plass til føttene under setet selv om setehøyden for forsetepassasjeren er 15 millimeter lavere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer