Enorm leveranse av Tesla-er i Norge

- Ekstremt mange biler

Tesla Model 3 er i ferd med å smadre den gamle norske rekorden i antall registrerte biler på én måned.

SE NÅ: Om lag 1.000 nye Tesla-biler ankommer Filipstadkaia i Oslo torsdag ettermiddag. Sammen med bilene som også blir levert i Drammen er antallet Tesla-er cirka 1.800 i løpet av én dag. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i fjor leverte Nissan 2.132 eksemplarer av elbilen Nissan Leaf til kunder i Norge. Det er norsk rekord i antall nyregistrerte biler, i løpet av én måned.

Hittil i år har også den ferske folkeelbilen Tesla Model 3 gjort det særdeles bra, med 17 registreringen i januar - før den ble lansert på det norske markedet - og 791 registreringer i februar.

Men allerede klokka 15 torsdag 14. mars har Model 3 blitt levert til 1.566 kunder. Med andre ord er det allerede registrert flere Tesla Model 3 i Norge (2.367), enn det for eksempel har blitt registrert totalt av Opel Ampera-e (vært i salg i to år) eller Hyundai Kona (kom høsten 2018).

- Slår alle rekorder

Dette er allerede før dagens store nyhet: To båter - én til Drammen og én til Oslo - med 1.800 elbiler fra Tesla. Det var den amerikanske finansavisen Bloomberg som først kommenterte de to båtlasten onsdag ettermiddag.

Se video fra da bilene ankom Oslo øverst i artikkelen.

Dinside vet imidlertid at informasjonen om lasten stemmer, og at flertallet av de 1.800 bilene er om bord i båten Glovis Courage. Den losses ved Filipstadkaia i Oslo nå, og utover ettermiddagen og kvelden torsdag. Snart vil et annet skip ankomme Drammen Havn, med et mindre antall elbiler fra Tesla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer