Enorm leveranse av Tesla-er i Norge

- Ekstremt mange biler

Tesla Model 3 er i ferd med å smadre den gamle norske rekorden i antall registrerte biler på én måned.

SE NÅ: Om lag 1.000 nye Tesla-biler ankommer Filipstadkaia i Oslo torsdag ettermiddag. Sammen med bilene som også blir levert i Drammen er antallet Tesla-er cirka 1.800 i løpet av én dag. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i fjor leverte Nissan 2.132 eksemplarer av elbilen Nissan Leaf til kunder i Norge. Det er norsk rekord i antall nyregistrerte biler, i løpet av én måned.

Hittil i år har også den ferske folkeelbilen Tesla Model 3 gjort det særdeles bra, med 17 registreringen i januar - før den ble lansert på det norske markedet - og 791 registreringer i februar.

Men allerede klokka 15 torsdag 14. mars har Model 3 blitt levert til 1.566 kunder. Med andre ord er det allerede registrert flere Tesla Model 3 i Norge (2.367), enn det for eksempel har blitt registrert totalt av Opel Ampera-e (vært i salg i to år) eller Hyundai Kona (kom høsten 2018).

- Slår alle rekorder

Dette er allerede før dagens store nyhet: To båter - én til Drammen og én til Oslo - med 1.800 elbiler fra Tesla. Det var den amerikanske finansavisen Bloomberg som først kommenterte de to båtlasten onsdag ettermiddag.

Se video fra da bilene ankom Oslo øverst i artikkelen.

Dinside vet imidlertid at informasjonen om lasten stemmer, og at flertallet av de 1.800 bilene er om bord i båten Glovis Courage. Den losses ved Filipstadkaia i Oslo nå, og utover ettermiddagen og kvelden torsdag. Snart vil et annet skip ankomme Drammen Havn, med et mindre antall elbiler fra Tesla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.