Ekstremt sol-egg

Serieproduksjon er under forberedelse for denne ekstreme fremtidsmaskinen.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere omtalt denne prototypen som Koenigsegg har utviklet på oppdrag for solenergiselskapet NLV, og som vi i etterkant fikk anledning til å ta nærmere i øyesyn på bilutstillingen i Genève i mars.

Vi tok imidlertid ganske grundig feil i våre spekulasjoner omkring den kommende modellen.

Koenigsegg Quant

Vi bringer denne gang litt mer konkret informasjon samt de omtalte bildene. Bilen heter Koenigsegg Quant og er den første av prototypene som i følge Christian von Koenigsegg skal lede til serieproduksjon - kanskje så tidlig som om tre år.

Det er en fireseters luksusbil med plass som en Mercedes S-klasse men med sportslig profil og måkevingedører.

Akkumulator-system

Det kanskje mest spesielle med bilen (en Koenigsegg skal jo uansett være ekstrem), er nok at den er helt dekket av en hinne som gjennom en fotovoltaisk prosess forsyner bilen med energi fra lyset. Energien lagres i en egenutviklet akkumulator med såkalt redox flowcell-teknologi som muliggjør lagring av mye energi på begrenset plass. Denne bilen har altså ikke litium-ion-batterier eller lignende batteriteknologi som man ser på el-biler i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer