Bygde elbil av resirkulert søppel

Ekte elektrisk søppelbil

Både de som elsker og de som hater elbiler kan endelig være enige: Dette elbilen er søppel.

LUCA BLIR TIL: Se universitetes egen «timelapse» video av bilproduksjonen. Vis mer
Publisert

Vi produserer enorme mengder søppel. For å illustrere hvordan mye av søpla kan brukes på en nyttig måte har studenter ved Eindhoven University of Technology i Nederland nå tatt et originalt grep.

De har produsert en bil laget fullstendig av avfallsprodukter, som plast gjenvunnet fra havet, hestehår, kokosfibre og lin. Karosseriet, overflaten, vinduene og interiøret er også laget av resirkulerte materialer, inkludert PET-flasker (for eksempel Soda Steam), ABS av hardplast og husholdningsavfall.

Rett før sist helg ble en den sporty elbilen, med navn Luca, vist fram for verden.

Ekstremt effektiv

«Søppelbilen» er en kompakt elbil med to elektriske motorer i bakhjulene. Den kan imidlertid ikke nå en toppfart høyere enn 90 km/t, men rekkevidden er ifølge universitetet på hele 220 kilometer - bilen er naturligvis ikke offisielt WLTP-testet, da den tross alt ikke skal masseproduseres.

Men energieffektiv skal elbilen være. Omregnet vises det til at forbruket tilsvarer 180 kilometer per liter bensin. Effektive motorer og lav vekt (360 kg, uten batterier) får æren for dette. Uten batterier veier den 360 kilo, som er halvparten så tung som biler Luca kan sammenlignes med. Batteriene veier dessuten bare 60 kilo, som er vesentlig lavere enn «vanlige» elbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer