El-bil for familien avduket

Chevrolet Volt er endelig avduket. Men fortsatt er det en god stund til den kommer i salg.

Publisert
Sist oppdatert

Volt er Chevrolets og General Motors store fremtidshåp. Selv om den ikke kommer på markedet før om et par år ennå, har den fått svært mye oppmerksomhet, spesielt i hjemlandet USA, men også her i Europa.

Jubilant

Så har man også forsøkt å gjøre maksimalt ut av avdukingsprosessen gjennom å slippe stadig nye smakebiter. Bilder av hele bilen ble sluppet litt tidligere denne måneden, i forbindelse med General Motors hundreårsjubileum.

Omvendt hybrid

Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet Vis mer

El-bil for familien avduket

 1. Store bilder av fremtidige Volt


Kort sagt er Volt en el-bil med en ekstra forbrenningsmotor som ved behov driver en generator som igjen lader opp pakken av litiumion-batterier. På bare strøm skal Volt kunne gå omtrent 60 kilometer. Det er nok til å dekke de fleste bilturer i hverdagen. Når batteriene blir tomme, starter forbrenningsmotoren, som trolig vil gå på bensin eller E85, og lader batteriene slik at man kan kjøre videre.

Plug-in

Man kan selvsagt også lade batteriene med en vanlig strømkabel ut gjennom kjøkkenvinduet. Fra helt tomt til helt fullt tar det bare omtrent tre timer.

Den totale rekkevidden på bilen er ikke kjent, men sannsynligvis vil den være bedre enn på de fleste vanlige biler.

Sterk

El-motoren gir 150 hestekrefter og 370 newtonmeter. Det er ganske mye og trolig nok til å sørge for relativt gode fartsressurser. Toppfarten er typisk ganske lav, 161 kilometer i timen, men sier nok ganske lite om hvordan bilen oppleves i vanlige hastigheter.

Futurisk design

Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet Vis mer


Designmessig er Volt typisk for nye strømdrevne og fremtidsinspirerte biler. Det betyr litt klumpete former, med en rund front og en kort, butt hekk. Mens biler som Toyota Prius og kommende Honda Insight er kombier, blir Volt en firedørs sedan.

2010

Produksjonen av Chevrolet Volt begynner om ganske nøyaktig to år, altså på høstparten i 2010. En Opel-versjon vil trolig også komme, men vil nok drøye ytterligere et år eller to.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Chevrolet-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer