El-bil: Nå er det alvor

Dette er Nissan Leaf, en "folkebil" i VW-Golf-klassen. Den er 100 prosent batteridrevet.

Foto: Nissan
Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Toyota og Honda i flere år har vært på offensiven med mer miljøvennlige løsninger enn den tradisjonelle forbrenningsmotoren, har den tredje store japaneren - Nissan - etter å ha blitt reddet fra avgrunnen, jobbet med å styrke imaget sitt på sportsbilfronten (350Z, GT-R) og luksusbilfronten (Infiniti). Har dette delvis vært en gedigen dekk-operasjon?

Samtidig droppet Nissan å konkurrere med sine motstandere i de tradisjonelle familie-segmentene i Europa og Japan; etter en siste halvhjertet Primera og ditto Almera, var det slutt på den kanten - samtidig som Note og Qashqai dukket opp som atypiske alternativer.

Nissan er heretter definitivt annerledes.

Tidlig på'n

Vi i DinSide var av de heldige som på et relativt tidlig stadium fikk prate personlig med Carlos Ghosn, toppsjefen for Renault-Nissan-alliansen og mannen bak den spektakulære snuoperasjonen som fikk Nissan på beina igjen, om hans syn på fremtidens bærekraftige mobilitet. Det var i mai 2008, og prosjektet vi i dag ser det første resultatet av, var allerede da langt fremskredet. Nissan - og alliansepartneren Renault - har ikke satset på rene hybridløsninger, som Ghosn ser på som en relativt uinteressant intermediær etappe, selv om de for en tid kan avhjelpe behovene for lav-utslippsmobilitet med akseptabel rekkevidde - for familier på ferie, for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer